Ga verder naar hoofdcontent

Op 16 november organiseert Uitvaartcentrum Lenchant een infoavond rond rouwen om een kind in samenwerking met het Berrefonds vzw. Christine Vandenhole, oprichtster van het Berrefonds vzw en auteur van 'Het rouwt in jou', neemt je tijdens deze voordracht mee in het hoofd van de rouwende ouder.

Bijzonder, Kennis, Kinderen, Rouw

Inschrijven

Wanneer een kind sterft, wordt plots alles anders. Niets is nog hetzelfde, want de dag dat je een kind verliest, verlies je ook een stuk van jezelf. Christine Vandenhole, oprichtster van het Berrefonds vzw en auteur van Het rouwt in jou, neemt je tijdens deze voordracht mee in het hoofd van de rouwende ouder. Christine vertelt op een eerlijke manier over alle emoties, de moeilijke zoektocht naar een nieuw leven en het rauwe verdriet.

Wat gezinnen vaak het meest nodig hebben is een warm vangnet, een veilige plek bij vrienden en familie. Maar hoe doe je dat? Iemand in je omgeving helpen bij zo’n intens verdriet? Wat kan je zeggen? Wat beter niet? Hoe kan je er echt voor iemand zijn en dat ook tonen? Ook voor framily zit deze lezing vol inzichten, tips en inspiratie. Want we kennen allemaal wel iemand die een kind verloor.

Het Berrefonds is de warme vzw die al meer dan 13 jaar gezinnen ondersteunt na het overlijden van een kind. De vzw is uitgegroeid tot het expertisecentrum in Vlaanderen voor het begeleiden van gezinnen die te maken krijgen met verlies tijdens de zwangerschap en opgroeiende kinderen tot 12 jaar.

Een warme en inspirerende avond voor iedereen die van dichtbij of veraf rouwt om een kind dat er niet meer is of wie hier professioneel mee in aanraking komt.


Inschrijven kan via lenchant@sereni.be
of op het nummer 03 844 34 35

Datum en locatie

Woensdag 16 november 2022
Uitvaartcentrum Lenchant
Kerkhofstraat 326
2850 Boom 

Programma

19u00 ontvangst
19u30 voordracht
21u15 napraten bij een glaasje en een hapje