Ga verder naar hoofdcontent

Uitvaartcentrum De Piramide uit het Groot Evergem zich aangesloten bij Sereni.

Historiek, Locatie

Uitvaartcentrum De Piramide Sereni Evergem Gent

De Piramide uit het Groot Evergem heeft zich aangesloten bij Sereni.

Het bedrijf is actief sinds 2003, maar de beide zaakvoerders, Andy Bostyn en Gina D’Hondt, draaien al langer mee in de sector. Samen besloten ze de stap te zetten naar een eigen bedrijf. Met succes, want De Piramide is een groeiverhaal, waarbij de nood aan ondersteuning steeds duidelijker werd. Het duo heeft ook geen opvolging of andere meewerkende familie in het bedrijf, en dat maakt verder groeien natuurlijk moeilijk. De Piramide maakt het onderscheid door veel aandacht te besteden aan de families, zowel voor als na de uitvaart. “Door het groot aantal uitvaarten is het belangrijk om ons te laten omringen met mensen die meer taken van ons zouden vervullen. Daardoor kunnen wij ons meer focussen op de essentie van de uitvaarten.” Daarbij sluiten ze perfect aan bij het gedachtegoed van Sereni.

Andy en Gina zijn echter niet over één nacht ijs gegaan, vertellen ze. “We hebben er jaren over nagedacht, want een bedrijf dat je zelf hebt opgebouwd is toch je eigen kind. Je gaat dat niet zomaar overlaten.” De voorzichtige en rustige aanpak van Sereni is echter in goede aarde gevallen. “Dat er naar ons geluisterd wordt en niet alles onmiddellijk naar eigen hand wordt gezet, is een groot pluspunt voor ons. Maar wat uiteindelijk de doorslag gaf, is dat we zelf nog jarenlang actief aan de slag kunnen blijven. We hopen dus om zo lang mogelijk door te kunnen en mogen werken onder de noemer Sereni – De Piramide.” 

Historiek

De Piramide is al jaren een gevestigde waarde in Groot Evergem. Het bedrijf is opgericht in 2003. De huidige zaakvoerders Andy Bostyn en Gina D’hondt waren al jaren actief in de sector bij andere uitvaartbedrijven. Het ondernemersbloed kriebelde echter, maar ook de wens om te veranderen en te innoveren maakte dat ze een eigen bedrijf wilden beginnen. Ze zijn van nul gestart, maar omdat ze beiden een goede reputatie in de streek hadden opgebouwd vonden de families al snel hun weg naar De Piramide. Daardoor konden ze in 2004 een uitvaartbedrijf in een deelgemeente overnemen, het bedrijf waar Andy vroeger werkte, waardoor ze nu een nog stevigere verankering verworven. “Onze drive en onze betrokkenheid met alle families zijn ons groot pluspunt. Er zijn, niet alleen voor de uitvaart, maar ook daarna. Dat warme menselijke contact is zo belangrijk en daar staan wij echt garant voor”, vertelt Gina. De Piramide is dus een succesverhaal. Om verder te kunnen groeien, en daarbij de nodige ondersteuning te krijgen, sluit het in januari 2022 aan bij Sereni.