Ga verder naar hoofdcontent

De rijke historiek en ontstaan van Sereni De Polder

Historiek, Kennis

Bezoek de vestiging

Sereni De Polder is ontstaan uit Begrafenissen Groffen en was een familiebedrijf met een zeer rijke geschiedenis en een sterke lokale verankering in de regio Berendrecht.

Uitvaartverzorging Groffen ontstond oorspronkelijk in 1954 als schrijnwerkerij en schildersbedrijf met een winkel. De zaak was toen in handen van Adrianus en Celestien Groffen – Mees. In de schrijnwerkerij werden ook lijkkisten gemaakt, wat leidde tot de eerste stappen van de familie in de begrafenisonderneming.

Petrus en Yvonne Groffen – Vermeiren bouwden de zaak verder uit en verhuisden de zaak van de Weverstraat naar de Monnikenhofstraat. In het pand dat toen nieuw gebouwd werd, zijn de uitvaartwinkel en het kantoor nog steeds gevestigd. In 1983 kwam de zaak in handen van Paul en Ilse Groffen – Koch. Zij zorgden voor een eigen rouwcentrum in het naastgelegen pand en een uitbreiding met Aula ’t Zand.

Sereni brengt een nieuwe uitvaartcultuur naar België en dus ook naar De Polderstreek

Na jaren van hard werken besloten Paul en Ilse om wat meer tijd voor zichzelf te nemen en te zoeken naar een sterke partner om de dienstverlening verder te zetten. Zo kwam Sereni in beeld als netwerk van ervaren begrafenisondernemers uit diverse regio’s die samenwerken en hun kennis met elkaar delen.

Sereni brengt een nieuwe uitvaartcultuur naar België en dus ook naar De Polderstreek. Vandaag is Sereni De Polder deel van dit netwerk en zorgen de uitvaartplanners uit dit netwerk voor de begeleiding van de families. Sereni wil een vernieuwende, hedendaagse aanpak introduceren en rekent hierbij op de steun van de lokale gemeenschap.

Sereni De Polder investeert niet alleen in mensen maar ook in de vernieuwing van gebouwen en het aanbieden van nieuwe instrumenten en diensten in de regio.

De toegevoegde waarde die Sereni biedt in de Polder is uniek en zet de regio op de kaart van een eigentijdse uitvaartcultuur aan hedendaagse normen.