Ga verder naar hoofdcontent

Sereni De Polder is ontstaan uit Begrafenissen Groffen en was een familiebedrijf met een zeer rijke geschiedenis en een sterke lokale verankering in de regio Berendrecht.

Uitvaartverzorging Groffen ontstond oorspronkelijk in 1954 als schrijnwerkerij en schildersbedrijf met een winkel. De zaak was toen in handen van Adrianus en Celestien Groffen – Mees. In de schrijnwerkerij werden ook lijkkisten gemaakt, wat leidde tot de eerste stappen van de familie in de begrafenisonderneming.

Petrus en Yvonne Groffen – Vermeiren bouwden de zaak verder uit en verhuisden de zaak van de Weverstraat naar de Monnikenhofstraat. In het pand dat toen nieuw gebouwd werd, zijn de uitvaartwinkel en het kantoor nog steeds gevestigd. In 1983 kwam de zaak in handen van Paul en Ilse Groffen – Koch. Zij zorgden voor een eigen rouwcentrum in het naastgelegen pand en een uitbreiding met Aula ’t Zand.

Na jaren van hard werken besloten Paul en Ilse om wat meer tijd voor zichzelf te nemen en te zoeken naar een sterke partner om de dienstverlening verder te zetten. Zo kwam Sereni in beeld als netwerk van ervaren begrafenisondernemers uit diverse regio’s die samenwerken en hun kennis met elkaar delen.

Bezoek de vestiging.