Ga verder naar hoofdcontent

Emiel De Rycke, overgrootvader van de huidige zaakvoerder Tim De Rycke, vestigt zich met een bescheiden schrijnwerkerij in Nieuwerkerken-Aalst. De meubelmaker blijft echter niet bij zijn leest en start op vraag van families uit het dorp met het maken van doodskisten.

Al generaties lang een unieke en originele kijk op uitvaarten.

Kwaliteit, precisie en vakmanschap stonden hier van meet af aan centraal. In 1958 plant een begrafenisondernemer uit De Panne het zaadje voor wat vandaag Begrafenissen De Rycke is. Zo zag niet veel later De Rycke en zonen, doodskistenfabrikant voor de nationale en internationale markt, het leven.

In 1966, werd na wat wikken en wegen gekozen om resoluut de kaart van de uitvaartonderneming te trekken. De Rycke bvba wordt opgericht, waar Caesar en Jaak, de zoon en kleinzoon van Emiel, het roer overnemen en samen bouwen aan een volwaardige begrafenisonderneming in Nieuwerkerken en Haaltert. Niet lang daarna volgt een derde vestiging in Aalst, om meer op een lokale aanpak te kunnen focussen. In het hart van de bruisende stad, maar in een stijlvol, warm en bovenal familiaal kader waar ervaring en persoonlijkheid centraal staan.

De overstap naar het Sereni-netwerk

Ook bij Tim, de huidige zaakvoerder, kriebelde het al snel om aan de slag te gaan in de uitvaartwereld. Sinds zijn 19 jaar staat hij voltijds mee in de zaak samen met zijn vader Jaak en ontwikkelde hij dezelfde passie voor het vak. Jaak gaf in 2018 de fakkel definitief door.

Van links naar rechts: Jaak De Rycke, Zulma De Rijck en Tim De Rycke.

Met minstens evenveel ambitie, professionaliteit en warmte om voor klanten een uniek en warm uitvaartverhaal neer te zetten, werd de zaak daarmee ook deel van het Sereni-netwerk. Op die manier evolueerde De Rycke naar een modern uitvaartbedrijf met een nog groter aanbod, meer professionaliteit en een meer hedendaagse aanpak wat betreft voor- en nazorg, uitvaarplanning, uitvaartbeleving en het managen van de administratie die bij een begrafenis komt kijken.

Hoe onderscheidt Begrafenissen De Rycke zich?

Begrafenissen De Rycke onderscheidt zich vandaag door net dat tikkeltje anders te zijn en elke uitvaart te voorzien van hedendaagse elementen en een unieke stempel van de overledene. Zo is De Rycke gekend voor Italiaanse lijkkisten, het beschilderen en laten wrappen van kisten.

Door onder andere het dragen van de kist op de schouders, maken we een uitvaartceremonie nog warmer voor de nabestaanden.

Tim De Rycke

Dat Tim blijft innoveren zien we ook in de nieuwbouw in Nieuwerkerken, waar Tim recent de intieme aula Lucia realiseerde. Ook het nieuwe pand in Hofstade dat in mei 2019 werd geopend, is een voorbeeld van zijn zoektocht naar vernieuwing. En dat niet alleen, Tim blijft voorstander van een persoonlijke aanpak die langdurig troost blijft bieden. Daarom biedt hij gedurende twee dagen met zijn mobiele koffiekar “een bakje troost” aan voor wie langs komt op de begraafplaats van Aalst Centrum tijdens Allerheiligen.

Toekomst

Luidop droomt Tim al van een aula in de natuur om uitvaartdiensten nog meer op maat aan te kunnen bieden. Zo zet hij al innoverend en inspirerend de familietraditie verder en kom je met de zorgen over jouw laatste dagen of die van je dierbaren terecht in een familiebedrijf dat niet alleen expert is in het plannen en uitwerken van begrafenissen, maar jou ook weet te omringen met de nodige warmte, empathie en medeleven tijdens moeilijke periodes. Dit tot lang na de begrafenis.

Bezoek de vestiging.