Ga verder naar hoofdcontent

Begrafenissen Haast bestaat intussen meer dan vijftig jaar in de uitvaartsector, maar het bedrijf kent zijn wortels meer dan een eeuw geleden bij uitvaartondernemers Pauwels-Ibens. Het is van deze laatste dat Constant -Stanny voor de vrienden – Haast en zijn echtgenote Simonne Dieltjens de uitvaartonderneming overnamen in 1961 om er een nieuwe wind doorheen te laten gaan.

Constant werkte voordien als bediende bij een ziekenfonds maar zag meer in de carrière van zijn vader, die als drager werkte voor Begrafenissen Pauwels-Ibens. Na het overlijden van de uitvaartovernemer vroeg de familie Haast of de zaak kon overgenomen worden en de rest is geschiedenis.

Haast & Zoon was van bij het begin actief in de regio Kapellen in de provincie Antwerpen en verzorgde uitvaartplechtigheden in Kapellen zelf maar ook randgemeenten als Stabroek, Putte, Essen en Kalmthout. Constant was immers een uitvaartondernemer die met beide voeten tussen het volk en in de gemeenschap stond. Hij kende iedereen en was een zeer graag geziene figuur in Kapellen en omstreken. Dit zorgde ervoor dat hij goede relaties kon uitbouwen over de grenzen van zijn eigen dorp heen.

Bovendien investeerde Haast & Zoon niet enkel in het uitbouwen van een netwerk en goede relaties, ook innovatie was één van hun stokpaardjes want al snel trokken ze de kaart van unieke en persoonlijke uitvaarten op maat en investeerden ze als eerste in Noord-Antwerpen in een funerarium met groetkamers.

Begrafenissen van vader op zoon

Op jonge leeftijd hielp zoon Ronny mee in de zaak en kluste hij tussendoor bij. Maar stiekem had hij plannen om in de horeca een zaak uit te bouwen. Ook zijn zussen waren aanvankelijk niet van plan om in de uitvaartsector te stappen. In 1986 draaide Ronny echter bij en werd hij officieel partner bij Begrafenissen Haast.

In 1994 nam hij de uitvaartonderneming samen met zijn vrouw Nancy volledig over. Een ommekeer voor het bedrijf want ook Ronny had een niet te stillen honger naar innovatie en bracht een nieuwe dynamiek in het uitvaartverhaal van Begrafenissen Haast.

Ronny en Paul: de overstap naar Sereni

Tijdens zijn zoektocht naar innovatie kwam Ronny bij het Sereni-netwerk terecht. Door de samenwerking worden aula’s en groetkamers gedeeld en neemt ook de kwaliteit en efficiëntie van de dienstverlening toe, zonder het persoonlijke karakter, de warmte en empathie van weleer te verliezen. Een samenwerking met Sereni betekende voor Begrafenissen Haast ook dat er meer innovatiemogelijkheden open lagen.

Hierdoor kwam ook Paul mee in de zaak. Samen met Ronny, vormt het een goed geoliede tandem die enorm complementair werkt: daar waar Ronny persoonlijke accenten weet te leggen en het netwerk en de relaties blijft verzorgen, zorgt Paul voor een creatieve insteek en schrijft hij zelf verschillende uitvaartplechtigheden. En het verhaal stopt hier voor hen zeker niet.

Binnenkort staat ook de bouw van een kleine uitvaartaula op de planning voor het houden van intieme en persoonlijke plechtigheden. Zo kan Begrafenissen Haast naast unieke locaties ook uitvaarten in de dorpskern van Kapellen gaan aanbieden.

Bezoek de vestiging.