Ga verder naar hoofdcontent

Danny Brossé – Rouwcentrum Ter Meersen in Heusden (Destelbergen) is een echt familiebedrijf, dat al 90 jaar actief is. De eerste generatie, de grootvader van zaakvoerder Danny Brossé, werkte als grafdelver voor de gemeente.

Als schrijnwerker begint hij ook kisten te maken en dat is de start van het echte uitvaartbedrijf in 1930. De tweede generatie, de vader van Danny, bouwt als één van de eerste ondernemers in Oost-Vlaanderen een funerarium.

Ik ben al 42 jaar met die job bezig, ik heb veel geleerd, veel ervaring op kunnen doen, maar het belangrijkste is dat ik veel mensen heb kunnen begeleiden doorheen moeilijke perioden

Danny Brossé

De derde generatie, Danny Brossé zelf, start op zijn veertiende jaar in de zaak. In 1996 neemt hij de sleutels over en in 2000 zet hij een compleet nieuw rouwcentrum neer, op een ander adres. “Om mee te zijn met de moderne tijd”, zegt hij. Hij heeft prins Filip op bezoek gehad in dat nieuwe centrum, in 2009, na een woningbrand in Melle. “Hij is de getroffen familie persoonlijk komen condoleren.”

Danny Brossé

“Voor mij maakt dat allemaal niet zoveel uit, groot of klein, rijk of arm, voor mij is iedere mens gelijk. Ik ben al 42 jaar met die job bezig, ik heb veel geleerd, veel ervaring op kunnen doen, maar het belangrijkste is dat ik veel mensen heb kunnen begeleiden doorheen moeilijke perioden. Ik heb tot 98 tot 99 procent van de lokale bevolking kunnen helpen met vertrouwen.”

Met de aansluiting bij Sereni, in juli 2019, blijft hij dat ook doen.

Bezoek de vestiging.