Ga verder naar hoofdcontent

De grootvader van Patrick en Marc De Hertogh, Jean De Hertogh, begint in 1935 als kistenmaker in Humbeek. Enkele jaren later verplaatst hij zijn werkzaamheden naar de Mutsaardwijk in Laken (Brussel). “Hij maakt kisten in opdracht voor andere uitvaartondernemers in Brussel en de Vlaamse rand en hij zet rouwkapellen neer aan de huizen, een traditie die vandaag volledig verdwenen is”, vertellen de broers.

Grootvader De Hertogh verzorgt ook complete begrafenissen. Met succes, want in de jaren ’50 komt er een tweede vestiging bij in Neder-Over-Heembeek. Zijn zoon Robert, neemt het bedrijf over in 1978. Patrick begon al in 1976 mee te werken in het bedrijf en en Marc sluit tien jaar later aan in de zaak. De broers werken lange tijd samen met hun vader, maar vanaf 2000 is Patrick de zaakvoerder.

Een uitgebreide Afrikaanse uitvaart met veel muziek en ambiance? Een serene boeddhistische uitvaart? Een moslimuitvaart volgens strikte regels? “Allemaal geen probleem, wij passen ons altijd aan de mensen aan.”

De broers onderscheiden zich door hun persoonlijke en familiale aanpak. “Omdat het funerarium van de stad Brussel niet goed bereikbaar is voor de meeste families en omdat het ook niet gemakkelijk is om te parkeren in de Marollen, hebben we een eigen funerarium geopend.” Dat opent in 2013 in Neder-Over-Heembeek en het is nog altijd het enige privéfunerarium voor dit deel van Brussel. Het funerarium is neutraal ingericht, waarmee het multifunctioneel is.

De broers hebben inmiddels al heel wat ervaring opgedaan met de verschillende actieve gelovigen in Brussel. Een uitgebreide Afrikaanse uitvaart met veel muziek en ambiance? Een serene boeddhistische uitvaart? Een moslimuitvaart volgens strikte regels? “Allemaal geen probleem, wij passen ons altijd aan de mensen aan.”