Ga verder naar hoofdcontent

Uitvaartonderneming Lits werd opgericht in 1942 door twee broers die hun krachten verenigden en inspeelden op de nood aan een kwalitatieve uitvaartverzorging. Hun verhaal was, van in het begin, een succes en beantwoordde aan een lokale vraag. Na veertig jaar werkzaam geweest te zijn in de sector, werd het tijd voor verjonging. Binnen de familie Lits was er echter geen opvolging voorhanden.

Micheline Govers nam dan ook in 1982 de activiteiten van uitvaartonderneming Lits over. Tot dan werkzaam in de sector van de uitvaartbenodigdheden, werd het voor haar een boeiende uitdaging naar de dagelijkse praktijk van uitvaartplanning en begeleiding van families. Met een constante zorg voor een diepmenselijke begeleiding van rouwende families en een respectvolle organisatie van uitvaarten, verzorgde Micheline met haar medewerkers, de uitvaart van honderden overledenen uit Woluwe en omstreken, van burgemeesters en prominenten, van Leo Kardinaal Suenens,….

Begin jaren 2000, investeerde ze in een funerarium met aula , begroetingsruimten en koelkamer. Toen een redelijk uniek project in het Brusselse, waar de meeste ondernemers dergelijke faciliteiten niet hadden en waar dit, tot op vandaag, nog steeds een enorm pluspunt is in het streven naar een optimale zorg voor overledenen en hun families.

Sereni Lits draagt discretie, empathie, respect, beroepsethiek, hoog in het vaandel.

Ondertussen brak ook, na veertig jaar activiteit, voor Micheline de tijd aan om pensioen te nemen en liet ze haar taken over aan haar medewerkers waarmee ze sinds jaren samenwerkte. Zo werd de toekomst van Lits, ten dienste van rouwende families, optimaal verzekerd.

Sinds 1 maart 2019 wordt uitvaartonderneming Lits ondersteund en gedragen door Sereni, een netwerk van integere zelfstandige uitvaartondernemers in Brussel en in heel België. Sereni en de vertrouwde gezichten van uitvaartonderneming Lits (Ann, Patrick, Véronique en Olivier) blijven ijveren voor een goede lokale verankering en engageren zich om te blijven inzetten op een kwalitatieve en diepmenselijke begeleiding van families in rouw.

Sereni Lits draagt discretie, empathie, respect, beroepsethiek, hoog in het vaandel. De continuïteit en kwaliteit van uitvaartonderneming Lits zijn, meer dan ooit, verzekerd.

Bezoek de vestiging.