Ga verder naar hoofdcontent

Geen derde generatie of een bedrijf dat al 50 jaar bestaat. Kristof en Marie-Ann Allemeersch zijn nog maar acht jaar actief als uitvaartondernemers, maar qua dynamiek en inzet lijkt het wel alsof ze nooit anders gedaan hebben.

Hij was eerst actief in serviceflats, zij was kleuterleidster. Kristof hielp soms bij een collega in de uitvaartsector en maakte zo kennis met het beroep. Zoals heel veel ondernemers vond Kristof, dat het beter kon. Marie-Ann volgde hem daarin en samen volgden ze de opleiding tot uitvaartondernemer in Antwerpen.

We kunnen echt iets betekenen voor de mensen, en daar gaat het ons om.

Marie-Ann Vanrafelghem

Ze startten in 2011 hun eigen bedrijf in Aartrijke. Van kleuterleidster naar de uitvaartsector, was dat niet een enorme stap? “Ja natuurlijk”, vertelt Marie-Ann, “maar voor kleuters heb je heel veel begrip en goede sociale vaardigheden nodig. En die kan je ook heel goed gebruiken voor het beroep van uitvaartondernemer. We kunnen echt iets betekenen voor de mensen, en daar gaat het ons om.”

Het koppel was niet de eerste met een uitvaartbedrijf in het dorp en de eerste jaren waren echt niet gemakkelijk, maar door de uitstekende service raakten wel steeds meer mensen overtuigd. “We krijgen heel veel warme reacties van de mensen, over het mooie afscheid, over het feit dat ze hun mama en papa bij de laatste groet kunnen zien zoals ze echt waren.” Door al die positieve mond-aan-mond reclame bloeide het bedrijf open.

We krijgen heel veel warme reacties van de mensen, over het mooie afscheid, over het feit dat ze hun mama en papa bij de laatste groet kunnen zien zoals ze echt waren.

Een tweede vestiging volgde in 2012 in Eernegem. Het was een overname van een collega die met pensioen ging. Kristof en Marie-Ann zorgden voor de nodige investeringen om er een modern funerarium van te maken. “Daar werden we vanaf het begin met open armen ontvangen.” En nu in december 2018 wordt de stap naar Sereni gemaakt. “We waren direct overtuigd van het concept van Sereni. En nog altijd hebben we geen enkele twijfel. We willen verder groeien, we willen nog meer kunnen doen voor de mensen, en met Sereni kunnen we dat.”

Ook de samenwerking met andere uitvaartondernemers zien ze positief tegemoet. “Het is niet om meer vrije tijd te hebben, integendeel. We willen juist de oudere ondernemers die wat willen uitbollen ondersteunen.” We gaan er dus echt voor!

Bezoek de vestiging.