Ga verder naar hoofdcontent

Van schrijnwerker tot begrafenisondernemer

In de jaren vijftig startte Etienne Pollie met zijn zaak als schrijnwerker. Op verzoek van verschillende families in Menen en omgeving, maakte hij op en tijd en stond doodskisten voor overledenen. Zijn echtgenote zag er potentieel in en suggereerde om de schrijnwerkerij uit te breiden en zich daarnaast te richten op begrafenissen. Zo ging in 1957 de bal aan het rollen en bouwde Etienne een bloeiende zaak uit die door iedereen in de regio gekend was.

Door zoveel mogelijk zelf te doen voor mensen, willen we ze op een mooie manier afscheid laten nemen

Dochter Marie-Anne stapte op haar 19de mee in de zaak om de kneepje van het vak te leren. In 1985 nam ze samen met haar echtgenoot de fakkel over en gaven ze de zaak een nieuwe boost. “Door zoveel mogelijk zelf te doen voor mensen, willen we ze op een mooie manier afscheid laten nemen”. Een kleinschalige en familiale aanpak die dicht bij de mensen staat is dan ook sinds jaar en dag hun stokpaardje.

De voldoening voor hun vak, halen ze bovendien vooral uit tevreden klanten die troost hebben gehaald uit een afscheid en op een mooie, serene manier afscheid konden nemen van een overledene. Kwaliteit was altijd belangrijk voor hen. Daarom staken ze Begrafenissen Pollie in 2013 ook in een nieuw kleedje. Donkere kleuren en dikke gordijnen moesten in het uitvaartkantoor plaats ruimen voor licht en ruimte. Ook werden vier rouwkamers voorzien waar mensen in alle rust en warmte afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

Een nieuwe, dynamische wind

Met fierheid en veel trots konden Marie-Anne en haar echtgenoot de zaak overdragen aan hun dochter Lieselot. Voordien werkte ze als boekhoudster bij een groot bedrijf en ondersteunde ze haar ouders bij het maken van de rouwbrieven.

Lieselot Vanden Nest

De nieuwe wind die Sereni echter deed waaien binnen de uitvaartwereld sinds oktober 2018, triggerde ook haar om definitief de overstap te maken en er voluit voor te gaan. Met een moderne en vlotte aanpak, zin voor innovatie en dynamische en empathische persoonlijkheid is zij de drijvende kracht achter Begrafenissen Pollie in Menen, Lauwe, Rekkem, Wervik, Geluwe en Wevelgem en staat ze erom gekend volledig ten dienste te staan van mensen en hun persoonlijke wensen.

Bezoek de vestiging.