Ga verder naar hoofdcontent

Louis Van Dael startte zijn carrière als schrijnwerker in de jaren veertig van de vorige eeuw in Sint-Niklaas met het maken van kisten. Kwaliteit en vakmanschap stonden hier centraal. Zoon Albert Van Dael, de vader van Luc en Jenny Van Dael, nam het bedrijf over in 1954 en legde zich vanaf dat moment uitsluitend toe op begrafenissen en overlijdens in en rond Sint-Niklaas. Een specialisatie die hij met hart en ziel deed en die hem een gevestigde waarde maakte bij begrafenisondernemers in Sint-Niklaas.

Al drie generaties lang een rijke traditie in uitvaart

Niet veel later, in 1969, werd uiteindelijk de bvba Begrafenissen Van Dael opgericht. Albert viel meteen op als pionier, want hij opende in datzelfde jaar het eerste funerarium van België, waar mensen in alle rust en sereniteit afscheid konden nemen van hun geliefden. Hartje stad, in een stijlvol, maar warm en familiaal kader. In 1976 verhuisde Begrafenissen Van Dael naar de Knaptandstraat in Sint-Niklaas, waar je tot op de dag van vandaag ons uitvaartkantoor kan vinden.

In 1991 gaf Albert bij zijn pensioen de fakkel door en volgden Luc en Jenny hem als zaakvoerders op, met minstens evenveel ambitie, professionaliteit en warmte om voor hun klanten een uniek en warm uitvaartverhaal te creëren. Samen beslisten ze om een nieuwe wind door hun uitvaartcentrum te laten waaien en in te stappen bij het Sereni-team. Zo evolueerden ze naar een modern uitvaartbedrijf waar ze een totaalpakket proberen aan te bieden waar voor- en nazorg, uitvaartplanning, een unieke en eigentijdse uitvaartbeleving en begrafenis, en het managen van alle administratie die bij een begrafenis komt kijken, centraal staan.

Door de verandering en vernieuwing besliste zoon Marco eind 2017 om mee in Begrafenissen Van Dael te stappen en de zaak verder te zetten met de steun en dynamiek van Sereni. Zo wordt de familietraditie verder gezet en kom je met de zorgen over jouw laatste dagen of die van je dierbaren terecht in een warm familiebedrijf, dat niet alleen expert is in het plannen en uitwerken van begrafenissen, maar ook weet hoe jou te omringen met warmte, medeleven en mooie herinneringen tijdens deze zware periode.

Bij Begrafenissen Van Dael ben je zonder twijfel met je verdriet en zorgen op de juiste plaats want met onze vakkennis en betrokkenheid bezorgen we je een unieke uitvaartbeleving op maat van jouw persoonlijk verhaal.

Bezoek de vestiging.