Ga verder naar hoofdcontent

Sereni slaat de handen in elkaar met Kortfilm.be, het online platform dat dé referentie is voor korte film in Vlaanderen. Tijdens drie avonden op drie verschillende locaties met een centrale gastcurator een apart programma.
Gastcurators: Sachli Gholamalizad (Antwerpen), Maaike Neuville (Brussel), Barbara Raes (Kortrijk).

Bijzonder, cultuur, Historiek, Kennis, Kinderen, Muziek, Natuur, Rouw

ONTroerd

Sereni slaat de handen in elkaar met Kortfilm.be, het online platform dat dé referentie is voor korte film in Vlaanderen. Samen organiseren we een avondvullend en rondtrekkend (kort)filmfestival over rouwbeleving. Aan de hand van een warm en troostend filmprogramma willen we verlies en verdriet bespreekbaar maken, maar ook samenzijn en het leven vieren.

Kortfilms zijn het medium bij uitstek om op korte tijd een staalkaart aan diverse invalshoeken, culturen en ideeën te ontdekken. Sereni zet die kracht van de zevende kunst in om gevoelige onderwerpen aan te kaarten en ontmoeting te creëren. Cinema als bindmiddel tussen rouwbeleving, kunst en dialoog.

Tijdens drie avonden op drie verschillende locaties biedt Sereni een centrale gastcurator aan samen met de Kortfilm.be-redactie, die het filmprogramma cureert, presenteert en uitleidt via een contextualiserend en informeel nagesprek.


Meer info via
www.ontroerd.be


Gastcurators:
Sachli Gholamalizad (Antwerpen)
Maaike Neuville (Brussel)
Barbara Raes (Kortrijk)

op 7, 8 en 9 november 2022.

7 NOVEMBER – Cinema Galeries – Brussel

Maaike Neuville
19u00 ontvangst
19u30 start kortfilmavond
21u00 Napraten
De tijdloze dood: de dood als overgang, niet als eindpunt. Met aandacht voor het perspectief van degene die vertrekt.

8 NOVEMBER – De Cinema – Antwerpen
Sachli Gholamalizad
19u00 ontvangst
19u30 start kortfilmavond
21u00 Napraten
Intergenerationeel lijden: Hoe ervaart een kind de dood? En hoe groot zijn de verschillen met de rouwbeleving van een (jong)volwassene?


9 NOVEMBER – Kunstencentrum BUDA – Kortrijk
Barbara Raes
19u45 ontvangst
20u15 start kortfilmavond
21u45 Napraten
Verstopte rouw mist aandacht omdat er groot gebrek is aan maatschappelijke ondersteuning om er mee om te gaan. De rituelen die volgen op zo’n verlies leggen uitdagingen bloot voor onze toekomst.


Meer info via
www.ontroerd.be