Ga verder naar hoofdcontent

Piet Goddaer heeft het over de generatiekloof en de gevolgen daarvan in zijn muzikaal werk.  Sachli Gholamalizad over de Iraanse samenleving aan de hand van kortfilms. Barbara Raes over verstopte rouw, rituelen en Acht x Afscheid Anders. Bart Stouten over muziek, stilte, de broosheid van het leven en de gigantische paradox in de kern van het bestaan.

Bijzonder, cultuur, Historiek, Kennis, Natuur, Rouw

Bestel ONTroerd Magazine

“Prachtige elzen, beuken en essen, half omgebogen en met hun enorme wortels blootgelegd op het natte zand, als verstrengelde slangen en hydra’s, leunden over elkaar heen in trotse wanorde.” Dit is een citaat van de Franse schrijfster George Sand over het wortelstelsel van bomen uit haar boek ‘Le Meunier d’Anbigault’.

Voor bomen is het wortelstelsel van essentieel belang. Het helpt hen om voedingsstoffen op te nemen, maar ook om bestand te zijn tegen het gewicht dat ze dragen en tegen de vele stormen die ze in hun leven moeten doorstaan. Ook de mens heeft wortels, roots, maar dan van historische, emotionele of sentimentele aard. We hebben nood om ons te identificeren, daarvoor willen we onze afkomst kennen om te weten waar we naartoe gaan.

In dit nieuwe ONTroerd Magazine lezen we verhalen over diepe reflectie en hoe onze roots verleden, heden en toekomst verbindt.
Piet Goddaer heeft het over de generatiekloof en de gevolgen daarvan in zijn muzikaal werk.  Sachli Gholamalizad over de Iraanse samenleving aan de hand van kortfilms. Barbara Raes over verstopte rouw, rituelen en Acht x Afscheid AndersBart Stouten over muziek, stilte, de broosheid van het leven en de gigantische paradox in de kern van het bestaan.

ONTroerd Magazine verschijnt 4 x per jaar.

ontroerd.be