Ga verder naar hoofdcontent

Een afscheid valt zwaar en is vaak het moment om de herinneringen te koesteren en verbinding te zoeken. Bij Begrafenissen Rigole vinden wij het net belangrijk om die herinneringen boven te halen en in een persoonlijk uitvaartverhaal te genieten zodat nabestaanden troost kunnen vinden bij elkaar en op een mooie manier afscheid kunnen nemen.

Met een uitvaart op maat proberen we zo goed mogelijk aan de wensen van de nabestaanden te voldoen en het unieke leven en karakter van de overledene te vertalen in een dienst. Bij Rigole hebben we al twee generaties lang expertise op dit vlak. Met beide voeten staat zaakvoerster Ingrid in het dorpsleven en kent ze de kneepjes van het uitvaartvak dankzij haar vader, een legende in Bissegem en omgeving. Een unieke uitvaart met persoonlijke aandacht en emotionele ondersteuning is dan ook haar stokpaardje.

Traditionele én moderne begrafenissen met een persoonlijke toets

Bij Begrafenissen Rigole kan je terecht als je houdt van een meer klassieke en traditionele begrafenissen binnen de omgeving van je eigen parochie, maar ook indien je gewonnen bent voor een meer creatieve en alternatieve aanpak. Een constante is en blijft echter de persoonlijke aanpak op maat en het oog voor detail.

Bij traditionele uitvaarten begeleiden wij samen met de priester van de eigen parochie de kerkelijke dienst met oog voor de traditie van de eigen parochiekerk. Zo helpen we de gebedsdienst in goede banen te leiden en personaliseren we mee de viering om een zo waardig en respectvol mogelijk afscheid te voorzien.

Ben je meer gewonnen voor een unieke aanpak? Dan zorgen we bij Begrafenissen Rigole voor een uitvaart op maat in de regio Bissegem. Niet alleen zorgen we voor een dienst met persoonlijke teksten, muziek die aansluit bij het leven van de overledene en de herinneringen van de nabestaanden, ook gaan we samen op zoek naar een betekenisvolle en persoonlijke locatie (in een grote aula, in een zaal die specifieke herinneringen oproept, in de natuur of in de thuiscontext,…) en leggen we accenten die een knipoog kunnen zijn naar het leven of karakter van de overledene.

Op die manier proberen we met veel liefde en empathie de dienst voor te gaan en hartverwarmende herinneringen boven te halen.

Voor, tijdens en ook na de viering

Ook na de viering staan wij voor jou klaar. Samen met jou willen we immers een gezellig moment van samenzijn creëren voor familie en vrienden. Een koffietafel is dan ook een ideale gelegenheid om bij een hapje en drankje herinneringen op te halen, samen te rouwen en troost te zoeken bij elkaar. Samen met jou bepalen we het concept. Klassieke koffiekoeken, een lunch of walking dinner, alles is bespreekbaar.