Ga verder naar hoofdcontent

Begrafenissen Reweghs-Pipeleers is een gerenommeerd bedrijf met vestigingen in Aarschot, Tielt-Winge, Diepenbeek, Zonhoven en Lummen.

Bijzonder, Historiek, Kennis, Locatie, Rouw

Begrafenissen Reweghs -Pipeleers

Begrafenissen Reweghs-Pipeleers is een gerenommeerd bedrijf met vestigingen in Aarschot, Tielt-Winge, Diepenbeek, Zonhoven en Lummen. Op die manier zet Sereni ook meteen de eerste stap in de provincie Limburg. Sereni krijgt er een dynamische ondernemer en een gemotiveerd team bij. Dit is de eerste stap in de ambitie om ook in Limburg een mooi netwerk van kwaliteitsvolle begrafenisondernemers uit te bouwen.

Het verhaal begon bij Jan Reweghs (grootvader van Koen en Bart). Hij was destijds kistenmaker voor een begrafenisondernemer uit Tongeren. In de jaren 50 werden de kisten immers telkens op maat gemaakt en nog vervoerd met paard en kar. Tegelijkertijd stond Willem Pipeleers (grootvader van Koen en Bart langs hun moeders kant) in voor de uitvaarten in Vliermaalroot. Hij maakte geen kisten, maar deed als het “regelwerk”.

“Mijn vader (Jozef Reweghs) was schrijnwerker van beroep, maar hielp zijn vader en schoonvader bij de uitvaarten”, vertelt Bart Reweghs. “Maar op een bepaald moment leek hij er genoeg van te hebben.” Die beslissing leek de familie hem niet in dank af te nemen en hij werd voor een keuze gesteld: “Of hij moest zijn spullen pakken, of hij moest zich mee inspannen voor de zaak.” Jozef kreeg nog volgende boodschap mee: “Je moet uit je comfortzone stappen en het niveau van het bedrijf omhoog tillen.” Hiermee werd toen bedoeld: bouw een deftig rouwcentrum zodat de opbaringen niet meer thuis moeten gebeuren.

Jozef Reweghs en Alice Pipeleers nemen die wijze woorden ter harte en beslissen om er vol voor te gaan. Begin jaren 80 werd het eerste funerarium geopend en in 1994 werd dit pand volledig verbouwd. Al snel waren de mensen het gewoon om hun dierbare te komen groeten in het funerarium en elke avond was er een moment van begroeting met koffie en taart. “Dit was een revolutionaire zet.”

Bij “Begrafenissen Reweghs-Pipeleers” kon je terecht voor een all-in pakket: drukwerk, de kist, de bloemen, administratie, koffietafel, …. Ze deden alles! “De brieven werden nog old school gemaakt met potlood en papier. De drukmachines moesten het lood uren laten opwarmen om te kunnen drukken. Woorden werden letter voor letter neergezet en het was moeilijk om later nog wijzigingen door te voeren.” Er werd een eerste lijkwagen, een Volvo,
aangekocht en deze diende werkelijk voor alles. “De tijden toen waren helemaal anders als nu.”

Samen met hun zonen Koen en Bart Reweghs bouwden Jozef en Alice “Begrafenissen Reweghs – Pipeleers” uit tot een dynamische en moderne onderneming met een mooie geschiedenis. Nog altijd met dezelfde visie als toen: “De families op een professionele en kwalitatieve manier bijstaan en helpen waar nodig op een moeilijk moment.” En dit altijd met de wijze woorden van “Pake” (Jan Reweghs) in het achterhoofd: tracht altijd méér en
beter te doen! Bart en Koen kwamen al enkele jaren geleden in contact met Sereni, maar toen was de tijd nog niet helemaal rijp. “Het project Sereni sprak ons zeker en vast van in het begin aan, maar het moest allemaal nog wat verder rijpen.” Gedrevenheid en een goede working spirit is er altijd geweest bij Begrafenissen Reweghs -Pipeleers. “We bleven goed presteren om te blijven groeien, maar door de hoge werkdruk kon er niet verder gekeken worden dan de dagelijkse bezigheden. De achterliggende ondersteuning van een groep gedreven mensen zal ervoor zorgen dat we er elke dag voor kunnen blijven gaan.”


Wat ons finaal deed beslissen?

Het feit dat Sereni er effectief in slaagt om te ontzorgen in een heel aantal zaken, met respect voor het ondernemerschap. De groei, de mensen achter het bedrijf én de dynamiek die Sereni uitstraalt enthousiasmeerde ons meer en meer. Voor ons was het de logische “next step” in het groeiproces van ons bedrijf én de handen in elkaar slaan om ook in Limburg verder te groeien met Sereni, prikkelde onze ondernemersgeest!