Ga verder naar hoofdcontent

Een zorgvuldig opgebouwd en succesvol familiebedrijf, dat nu de groei verder wil zetten binnen ons netwerk. Begrafenissen Timmerman telt inmiddels drie vestigingen nabij Brugge: Loppem, Sint-Michiels en Oostkamp.

Bijzonder, Locatie

Uitvaartcentrum Timmerman

Deze zomer kreeg Sereni versterking met Begrafenissen Timmerman. Een zorgvuldig opgebouwd en succesvol familiebedrijf, dat nu de groei verder wil zetten binnen ons netwerk. Begrafenissen Timmerman telt inmiddels drie vestigingen nabij Brugge: Loppem, Sint- Michiels en Oostkamp. Het bedrijf is in 1977 gestart door Jos Timmerman en zijn echtgenote Monique De Lille. Dochter Nele Timmerman en haar echtgenoot Jan De Grande kwamen er begin deze eeuw bij. Het bedrijf is nu zo geoptimaliseerd dat de overstap naar Sereni als een logische stap wordt gezien om verder te verbeteren en te professionaliseren, legt Nele Timmerman uit. Al is de familie zeker niet over één nacht ijs gegaan. Het onafhankelijk zijn en zelfstandig ondernemen zit echt in ons bloed en het behoud van het familiale karakter van de onderneming dragen wij dan ook hoog in het vaandel. We blijven trouw aan onze
eigen principes: een correcte aanpak, een discrete steun en een verzorgde begeleiding, mét oog voor detail maar zonder overbodige zaken.

Dat is altijd de visie geweest, en die blijven wij aanhouden. Maar een bedrijf groeit en bloeit en moet vooral ook naar de toekomst kijken en met de ondersteuning van Sereni kan het alleen maar beter worden! We kijken echt uit naar de samenwerking met Sereni, naar een toekomst met heel wat
opportuniteiten. De uitvaartbranche is aan het veranderen. De mogelijkheden nemen alleen maar toe, en de wensen van de families dus ook. Uitvaarten worden persoonlijker, meer divers, meer digitaal, met nog meer maatwerk. Het familiale niveau zal op den duur niet meer voldoende zijn. Het pakket is te groot geworden. Met deze stap gaan we naar het beste van twee werelden: het familiebedrijf en de mogelijkheden en de frisse ideeën van Sereni.

Historiek

Het verhaal van Begrafenissen Timmerman start bij Jos Timmerman. Hij is schrijnwerker en meubelmaker van opleiding. Als zesde in een landbouwersgezin van veertien kinderen werd het zelfstandig ondernemen erg gestimuleerd. De uitvaartbranche sluit nauw aan bij de stiel van schrijnwerker: meerdere schrijnwerkerijen schakelen in de jaren 60-70 om naar begrafenisonderneming door naast het maken van lijkkisten ook het transport en nog uitgebreidere dienstverlening aan te bieden. Samen met zijn echtgenote aarzelt hij niet om een uitdaging aan te gaan en richten ze in 1977 begrafenissen Timmerman op.

De eerste vestiging in de thuisbasis van de familie Timmerman Loppem omvat niet meer dan een kleine toonzaal en één lijkwagen. De nabestaanden worden vanaf het begin met heel veel goede en correcte zorg omringd. Al snel vinden heel wat families hun weg naar begrafenissen Timmerman. Wanneer in 1982 een begrafenisonderneming in Sint-Michiels zijn diensten stopzet, wordt deze zaak overgenomen en een tweede vestiging geopend. De familie Timmerman blijft ondertussen voorzichtig en bedachtzaam investeren in moderne dienstverlening. De vestiging in Loppem wordt in 1987 uitgebreid met een funerarium. Negen jaar later wordt ook in Sint-Michiels een funerarium geopend. Een nieuwe kans op uitbreiding dient zich aan bij het stopzetten van een begrafenisonderneming in Oostkamp. De volgende, derde vestiging van het familiebedrijf opent daar in 2001. Dat is ook het moment waarop dochter Nele Timmerman in de zaak stapt, even later gevolgd door haar echtgenoot Jan De Grande. Nu wordt er met vier met hart en ziel aan het familiebedrijf gebouwd, en met succes. De zaak in Loppem wordt om de groei op te vangen intensief uitgebreid en verbouwd en er komt een aula bij. Er wordt veel aandacht besteed aan de architectuur en het resultaat is een eigentijdse aula die rust en sereniteit uitstraalt. Ook hier wordt het familiale karakter verzekert en gaat Nele meestal voor als moderator. Het vernieuwde uitvaartcentrum Timmerman opent in 2010 de deuren. Het volledige pakket voor alles wat met het regelen van uitvaarten te maken heeft, bevindt zich nu onder één modern dak. De corona-pandemie versnelde alleen maar het succes van de aula. Het familiebedrijf is nu toe aan een nieuwe stap om verder te groeien en verder te professionaliseren. Vanaf de zomer van 2022 gebeurt dit onder het dak van het netwerk Sereni.

Uitvaartcentrum Timmerman