Ga verder naar hoofdcontent

Met de toetreding van Begrafenissen Logghe tot Sereni is het netwerk van zelfstandige uitvaartondernemers nu ook sterk actief in het midden van West-Vlaanderen. Zaakvoerder Geert Logghe heeft sinds 1990 drie vestigingen uitgebouwd in Zarren, Kortemark en Ichtegem.

Locatie

Met de toetreding van Begrafenissen Logghe tot Sereni is het netwerk van zelfstandige uitvaartondernemers nu ook sterk actief in het midden van West-Vlaanderen. Zaakvoerder Geert Logghe heeft sinds 1990 drie vestigingen uitgebouwd in Zarren, Kortemark en Ichtegem.

Dit project was lange tijd niet bespreekbaar, vertelt hij. “We zijn altijd van het standpunt uitgegaan dat dit uitsluitend een familiaal bedrijf zou blijven, dat mijn zoon en zijn echtgenote het alleen over zouden nemen.”

Maar toen zijn 60ste verjaardag in zicht kwam, veranderde hij van gedacht. “Ik doe mijn hele leven al wachtdiensten en dat begint te wegen. Ik heb altijd gezegd: ‘op mijn 60ste wil ik geen wachtdiensten meer doen’. En als je eenmaal in die richting begint te denken, dan is de volgende stap nadenken over de toekomst, over het verzekeren van continuïteit van je bedrijf. De structuur bij Sereni zal een hulp zijn, waarbij de dagelijkse leiding in handen blijft van mijn zoon en z’n echtgenote. Zo zijn we toch tot een mooi compromis gekomen.”

Zoon Gert-Jan en schoondochter Jennifer kijken uit naar de samenwerking met Sereni: “Een grote uitdaging! Het is voor mij niet alleen belangrijk dat de naam in de streek blijft bestaan. Gert-Jan en Jennifer blijven op het voorplan treden, want we zitten hier op het platteland en wij zijn de vertrouwde ondernemer hier. Sereni heeft een mooi stap gezet. Ook geografisch gezien, want we zitten in midden West-Vlaanderen. Het is een positief verhaal voor beide partijen.”

Historiek

Geert Logghe werkte als hoofdverpleegkundige in het operatiekwartier maar had reeds lang de ambitie om als zelfstandig ondernemer te werken. De oom van zijn echtgenote, die begrafenisondernemer was, vroeg af en toe of hij mee wilde helpen bij uitvaarten. Hij had geen winkel en had geen rouwcentrum, maar hij vervoerde op de dag van de uitvaart de kist naar de kerk en van daar naar het kerkhof.

Geert Logghe maakte zo kennis met de uitvaartsector. Toen de oom besloot te stoppen, namen Geert Logghe en zijn echtgenote Francine Vandamme de uitdaging aan om de zaak over te nemen, maar dan wel met een volledige dienstverlening. En zo startte hij op 1 januari 1990 de dienstverlening met daarna op 1 november 1991 de opening van een gloednieuw rouwcentrum in Zarren.

Het werd Zarren omdat zijn echtgenote er directeur was in de plaatselijke basisschool. Deze job heeft zij later opgegeven om mee te werken in de zaak. Als eerste generatie starten van nul, vertelt hij, was in het begin wel moeilijk, maar spijt van de overstap heeft hij nooit gehad. “We hebben in de streek een naam opgebouwd, de mensen appreciëren ons. We staan dag en nacht klaar. Er is altijd iemand van ons bij als onmiddellijk aanspreekpunt voor de families. We hebben het hart op de juiste plaats en we hebben maar één doel voor ogen: de mensen dienen.”

Negen jaar na de succesvolle uitbouw van het eerste rouwcentrum, in 1999, begon hij samen met een collega een tweede rouwcentrum met winkel in Ichtegem. In 2011 nam Geert Logghe alle aandelen over. Zijn zoon Gert-Jan hielp dan reeds drie jaar mee in de zaak. Op 1 november 2014, volgde het nieuwe uitvaartcentrum met aula in Kortemark. En werd het team tevens versterkt door zijn schoondochter Jennifer Vandenbogaerde. “Het is een echt familiebedrijf geworden, waarvan wij de eerste generatie zijn. Nu willen Gert-Jan en Jennifer samen met Sereni op dezelfde manier verder ten dienste staan van de families.”