Onze uitvaartcentra

Boortmeerbeek

Kapellen

Brasschaat

Sint-Niklaas

Een rijke geschiedenis

Feyaerts – Sereni

De ouders van Viviane en Chris namen van een vriend het uitvaartbedrijf in Haacht over. William De Cat, iets later bijgestaan door Viviane Feyaerts en hun medewerkers runde het uitvaartbedrijf. Inmiddels is William De Cat met pensioen. Chris Feyaerts, de jongste zus versterkte na enige tijd het team. Twee vrouwen die een uitvaartbedrijf runnen, dat is uniek in de sector. Het duo koos bewust voor een vestiging op één adres, maar in 2004 werd wel een complete nieuwbouw neergezet voorzien van alle technische snufjes. De aula is bewust knus ingericht, met warme kleuren. Er is plaats voor 80 personen. Ook de begroetingsruimte is warm aangepakt, zodat het verblijf voor de familie toch aangenaam kan zijn in een bijzonder moeilijke periode. Noem het gerust de vrouwelijke toets.

Forrier – Sereni

Begrafenissen Pierre Forrier is een bekende naam in Brussel. Louis Van Lint richtte op het einde van de Tweede Wereldoorlog de onderneming op. Hij werd in 1968 opgevolg door Leopold Forrier, de oom van huidig zaakvoerder Pierre Forrier. De familie Forrier was toen ook al jaren actief als uitvaartondernemer in Vilvoorde. Pierre werkte vanaf zijn tienerjaren mee met zijn vader in het familiebedrijf. Hij is dus in het beroep opgegroeid. In 1990 nam hij de zaak van zijn ziek geworden nonkel over in de Begijnenstraat in Brussel. Twee jaar later bouwde Pierre Forrier een eigen funerarium. Dat was een belangrijke innovatie én voor Brussel vrij uitzonderlijk. Pierre Forrier heeft altijd met één of twee medewerkers zijn onderneming gerund. Als zaakvoerder was hij bijna permanent bereikbaar voor de families. Hij is zo een vertrouwd gezicht geworden in de sector, ook omdat hij zich jarenlang actief inzette voor de Syndicale Kamer van Begrafenisondernemers in Brussel en Brabant.

Gooris – Sereni

Jef Gooris, de vader van Bert, was koster in Boortmeerbeek. Hij hing rouwkapellen en rouwdoeken op voor de begrafenisondernemers uit de regio. Dat was in de tijd dat de meeste mensen nog thuis werden opgebaard. Hij kwam bij heel veel mensen over de vloer en besloot eind jaren zestig zelf begrafenisondernemer te worden. Hij begon zijn zaak vooral vanuit een sociaal gevoel. Hij wilde arme mensen diensten aanbieden tegen lage prijzen. Na deze eenvoudige start breidde de onderneming langzaam maar zeker uit. In 1996 kwam daar met de overname van Begrafenissen Silvrants het funerarium bij in Winksele.  De vier parochies van Groot-Kampenhout hoorden nu ook tot het werkgebied van Gooris.  Door de samenwerking met en de verderzetting van de activiteiten  van de voormalige begrafenisondernemingen Fons Verrijdt uit Everberg en John Goovaerts uit Weerde-Zemst,  gingen ook Meerbeek,  Everberg  en Weerde tot het werkterrein van Gooris behoren. Bert Gooris werkte al sinds zijn tienerjaren mee in de zaak en nam deze van zijn vader over in 1998. Hij runt zijn onderneming de laatste tien jaar samen met zijn vrouw Anne-Mie.

Haast – Sereni

Haast & zoon zijn al meer dan 50 jaar actief in de sector, maar het bedrijf heeft zelf eigenlijk al wortels van meer dan 100 jaar. Constant Stanny Haast en Simonne Dieltjens, de ouders van Ronny, namen in 1961 namelijk de zaak over van uitvaartondernemer Pauwels-Ibens. Vader Constant werkte daarvoor als bediende bij het ziekenfonds, maar de contacten met de sector waren er al via zijn vader. De grootvader van Ronny werkte namelijk als drager voor Pauwels-Ibens. Nadat de uitvaartondernemer verongelukte, vroeg de familie om de zaak over te nemen. C. Haast & zoon was vanaf het begin actief in de hele regio. Het opbouwen van goede relaties loonde. In gemeentes waar het bedrijf niet gevestigd was, brachten tussenpersonen de families na een overlijden in contact met Haast. Het bedrijf investeerde niet alleen in relaties, maar ook in innovaties. Hij opende in 1978, als eerste in Noord-Antwerpen, een funerarium met groetkamers. Ronny hielp mee in de zaak, maar hij had eigenlijk plannen om carrière te maken in de horeca. Ook zijn twee zussen waren niet overtuigd om in de sector te stappen. Ronny veranderde van gedacht en kwam in 1986 alsnog in de zaak. Begin 1994 nam Ronny met zijn echtgenote Nancy het uitvaartbedrijf volledig over. Zes jaar later ging zijn vader met pensioen. Hij had er alle vertrouwen in, en terecht.

Quirijnen – Sereni

Constant Quirijnen begon als schrijnwerker in Brasschaat Maria-ter-Heide met begrafenissen rond 1926. Zijn jongste zoon Armand Quirijnen opende een vestiging in Brasschaat-Centrum in 1967 en opende in 1981 een rouwcentrum met kleine aula en groetkamers. Als ceremoniemeester specialiseerde hij zich in protocol en huwelijken. Sigrid en Bruno Quirijnen stapten mee in de familiezaak in 1987. Na het pensioen van Armand werd in 2004 het uitvaartcentrum fors uitgebreid met een grotere aula, koffieruimte en 24 uurs groetkamers. Het organiseren van huwelijken werd stopgezet in 2005.  In 2010 werden de winkel, kantoren en ontvangstruimten volledig vernieuwd en uitgebreid. Tijdens de opstart van Sereni in 2016 werd het uitvaartcentrum opnieuw vergroot met een derde grote aula en werd Kristof Ceuppens uitvaartondernemer in Quirijnen/Sereni. Sigrid blijft mede-ondernemer en Bruno richt zich vanaf 2016 volledig op de groei van Sereni.

Van Camp – Sereni

Grootvader Corneel Van Camp werkte als huisschilder en begon zeventig jaar geleden met het ophangen van rouwkapellen. Dat zijn de zwarte doeken die aan huizen werden gehangen na een overlijden. In die tijd waren er nog geen funerariums, de mensen werden thuis opgebaard. Louis Van Camp, de vader van huidig zaakvoerder Benno Van Camp, kocht eind jaren vijftig van de vorige eeuw de eerste lijkwagen van Hever. Voor die tijd werden de overledenen nog met paard en kar vervoerd. Van lijkwagen ging het naar kisten verkopen, van kisten ging het naar drukwerk en zo evolueerde het naar eigen winkels in Hever en Mechelen. Benno Van Camp werkte als tiener al mee met zijn vader en grootvader. Na zijn legerdienst stapte hij in 1978 in de zaak. In 1995 werd de winkel in Mechelen opgedoekt. Benno en zijn vrouw Arlette kozen niet voor uitbreiding, maar voor kwaliteit. Twee jaar later werd een funerarium gebouwd. Een goede beslissing zo blijkt achteraf, want daarmee werd een periode van bloei ingezet.

Van Dael – Sereni

Louis Van Dael begon als schrijnwerker in de jaren veertig van de vorige eeuw in Sint-Niklaas met het maken van kisten. Zoon Albert Van Dael, de vader van Luc en Jenny Van Dael, nam het bedrijf over in 1954 en legde zich vanaf dat moment uitsluitend toe op de aanneming van begrafenissen. In 1969 werd de bvba Begrafenissen Van Dael opgericht. Albert Van Dael viel meteen op als pionier, want hij opende in datzelfde jaar het eerste funerarium van België. Hartje stad, in een stijlvol kader. Toen nog een delicate kwestie, vandaag helemaal ingeburgerd. De eerste verhuizing en uitbreiding van de onderneming volgde in 1976. Nog altijd is het bedrijf gevestigd aan de Knaptandstraat. in Sint-Niklaas. In 1991 volgden Luc en Jenny hun ouders als zaakvoerders op. Ook zij stappen nu als pionier in Sereni.

Sereni Adviesraad