Ga verder naar hoofdcontent

Ergo & Poncelet

Begrafenisondernemer Brussel

Wij nemen de tijd voor een persoonlijke uitvaart

Wanneer je afscheid moet nemen van een dierbare, wil je zo lang mogelijk de herinnering koesteren en de mooie momenten herbeleven. Een uitvaart met persoonlijke accenten zorgt ervoor dat je troost kan vinden.

 • Uitvaartkantoor Brussel
  Waversesteenweg 1141
  1160 Oudergem

  Faciliteiten
  • Ontvangst
 • Uitvaartcentrum Brussel
  Waversesteenweg 1141
  1160 Oudergem

  Faciliteiten
  • Uitvaartaula
  • Familiekamers

Onze uitvaartplanners in Oudergem

De uitvaartplanners van Sereni Ergo & Poncelet zorgen ervoor dat elke begrafenis of crematie een uniek afscheid wordt. Als hedendaags begrafenisondernemer beschikken we over uitvaartaula’s en groetkamers in Brussel.

Yannik Tinant

Yannik Tinant

Pascale Jourdan

Jean-Jacques Poncelet


Uitvaartonderneming Ergo & Poncelet is sinds 1935 actief in Etterbeek en daarna in Oudergem (Brussel). Eerst onder de familienaam Ergo, vanaf 1992 nam begrafenisondernemer Jean-Jacques Poncelet samen met zijn echtgenote Pascale Jourdan het rouwcentrum over, vandaar de uitbreiding naar Ergo & Poncelet.

Poncelet werkte oorspronkelijk als kistenmaker in Charleroi, het beroep van uitvaartondernemer was dan ook een logisch vervolg. Het uitvaartcentrum onderscheidt zich vanaf het begin door het personaliseren van uitvaarten. “Het is immers belangrijk om dicht bij de klant te kunnen staan.”

Ook een meerwaarde is het funerarium dat geschikt is voor alle religies. “Uniek in Oudergem, maar voor zo’n internationale stad als Brussel is dat echt wel nodig.

Ik heb dan ook al heel wat verschillende religies over de vloer gehad, protestants, katholiek, moslims, boeddhisten…

En we merken dat de vraag naar diensten in ons funerarium blijft groeien.” Alles samen maakt dat Ergo & Poncelet een bloeiend bedrijf is, dat onder de vleugels van de Sereni groep nog verder kan groeien.

Ergo & Poncelet is een uitvaartplanner die rekening houdt met persoonlijke accenten in een uitvaart. Bij een overlijden staan ze in nauw contact met de nabestaanden om ervoor te zorgen dat ze de herinnering van hun dierbare zo lang mogelijk kunnen koesteren.

Sereni afscheidslocaties vind je overal.

Van ceremonieel tot informeel, in een kerk, aula of unieke locatie. Hierbij streven we naar eenvoud en transparantie.

Bekijk afscheidslocaties

Het verhaal van Sereni Ergo & Poncelet

Ergo & Poncelet is sinds 1935 actief in Etterbeek en daarna in Oudergem (Brussel). Eerst onder de familienaam Ergo, vanaf 1992 nam Jean-Jacques Poncelet samen met zijn echtgenote Pascale Jourdan de zaak over, vandaar…

Lees meer

Elk afscheid komt onverwacht en valt zwaar

Je kan ons vrijblijvend contacteren voor meer informatie, bij vragen of bezorgdheden over begrafenissen of de planning van een uitvaart.

Ergo & Poncelet Sereni is 24/7 bereikbaar via telefoon of e-mail