Ga verder naar hoofdcontent

Servaty

Begrafenisondernemer Oostende

Wij nemen de tijd voor een persoonlijke uitvaart

Wanneer je afscheid moet nemen van een dierbare, wil je zo lang mogelijk de herinnering koesteren en de mooie momenten herbeleven. Een uitvaart met persoonlijke accenten zorgt ervoor dat je troost kan vinden.

 • Uitvaartcentrum Oostende
  Torhoutsesteenweg 212
  8400 Oostende

  Faciliteiten
  • Ontvangst
  • Uitvaartwinkel
  • Familiekamers
 • Uitvaartaula Oostende
  Professor Jozef Vercoulliestraat 51
  8400 Oostende

  Faciliteiten
  • Uitvaartaula

Onze uitvaartplanners in Oostende

Luc en Marleen Servaty en hun team zorgen ervoor dat elke begrafenis of crematie een uniek afscheid wordt. Als hedendaags begrafenisondernemer beschikken we over een mooie uitvaartaula tot 300 personen in hartje Oostende.

Luc Servaty

Bjorn Dehaese

Maxim De Saegher

Kirby Schouppe


Uitvaartcentrum Servaty werd in 1981 opgericht door de toen 20-jarige begrafenisondernemer Luc Servaty in Oostende. Zijn winkel in de stad is erg klein, waardoor collega rouwcentra al snel niet overtuigd zijn van zijn slaagkansen.

Maar al snel is het eerste pand te klein, en in 1990 opent Servaty het eerste funerarium van Oostende. Hij doet meer dan verwacht, hij neemt de tijd, biedt een luisterend oor. “Je staat ten dienste van de mensen, je wilt toch het gevoel hebben dat je iets betekend hebt, het is geen commerce.”

Later komt er nog een uitvaartaula bij met 150 zitplaatsen.

Servaty is een uitvaartplanner die rekening houdt met persoonlijke accenten in een uitvaart. Bij een overlijden staan ze in nauw contact met de nabestaanden om ervoor te zorgen dat ze de herinnering van hun dierbare zo lang mogelijk kunnen koesteren.

Ontvangst, toonzaal en rouwbezoek kamers vernieuwd.

Met de opfrissing van onze ontvangstruimte en toonzaal kan in een warme sfeer gesproken worden over de keuzes van je afscheid.

Ook onze rouwbezoek kamers zijn vernieuwd waardoor afscheid nemen van je naaste in een huiselijke en warme sfeer kan gebeuren.

Onze afscheidslocaties

Van ceremonieel tot informeel, in een kerk, aula of unieke locatie. Hierbij streven we naar eenvoud en transparantie.

Bekijk afscheidslocaties

Het verhaal van Sereni Servaty

Luc Servaty maakt voor het eerst kennis met de sector op 16-jarige leeftijd, toen hij met een leercontract bij een steenkapper werkte. Hij is ook actief in de kerk, waardoor hij wel vertrouwd is met uitvaartdiensten. Op 20-jarige leeftijd zet hij…

Lees meer

Elk afscheid komt onverwacht en valt zwaar

Je kan ons vrijblijvend contacteren voor meer informatie, bij vragen of bezorgdheden over begrafenissen of de planning van een uitvaart.

Servaty Sereni is 24/7 bereikbaar via telefoon of e-mail