Ga verder naar hoofdcontent

‘Rouw is de omgekeerde stempel op een gesloten enveloppe’. Postkantoor 00/00/00, is een postkantoor voor brieven naar overleden mensen.

Bijzonder, cultuur, Historiek, Kennis, Rouw

‘Rouw is de omgekeerde stempel op een gesloten enveloppe’, dit zijn de woorden van het team van postkantoor 00/00/00. Het is een postkantoor voor brieven naar overleden mensen, omdat liefde niet overlijdt. De naam voor de onderneming, postkantoor 00/00/00, geeft aan dat tijd in de dood onbestaande is. Voor nabestaanden herbegint de jaartelling vanaf 0.

Tine Marie Van Damme is de postbode en de oprichtster van het Postkantoor 00/00/00. Het overlijden van haar grootmoeder bracht haar de inspiratie om het postkantoor op poten te zetten. De beeldende kunstenaar van het postkantoor maakt een interpretatie van de ontvangen brief en zet het om in een illustratie. Lies Schroeyen is een leerkracht beeldatelier en een freelance illustrator voor onder andere postkantoor 00/00/00. Ook Eva Haentjes is een illustrator voor het postkantoor, haar talent werd van jongs af aan ontdekt en ze gebruikt het nog steeds. Heb jij ook een brief die je graag wil laten omzetten in een illustratie? Kom dan zeker langs op onze expo ‘In Absence’.

Programma
14u00 Start Illustraties
17u00 Einde workshop

Praktisch
Datum
Maandag 8 mei 2023

Locatie
Elfde Liniestraat 25
3500 Hasselt (Auditorium Gebouw G, PXL-MAD)

Alle inschrijvingen en info via Riana.reweghs@sereni.be.
Plaatsen beperkt: 12 tijdsloten van telkens 30 minuten.