Ga verder naar hoofdcontent

Trio Gilu nodigt u uit om deel te nemen aan een unieke muzikale ervaring, die het hart raakt en de ziel verrijkt. In deze bijzondere tijd hebben sopraan Maria Portela Larisch, violiste Veronique De Raedemaeker en harpiste Mathilde Wauters zich laten inspireren door vrouwelijke poëten uit het verleden om samen met hedendaagse componisten een programma te brengen dat troost en hoop biedt.

Bijzonder, cultuur, Locatie, Muziek, Rouw

Bevestig je aanwezigheid

Laat U Inspireren door Trio Gilu.

Sereni Antwerpen nodigt je uit om deel te nemen aan een unieke muzikale ervaring met Trio Gilu, die het hart raakt en de ziel verrijkt. In deze bijzondere tijd hebben sopraan Maria Portela Larisch, violiste Veronique De Raedemaeker en harpiste Mathilde Wauters zich laten inspireren door vrouwelijke poëten uit het verleden om samen met hedendaagse componisten een programma te brengen dat troost en hoop biedt. Dit is een uitnodiging om samen te komen en te genieten van de schoonheid van muziek, poëzie, en de hoop die zij in ons wakkeren. Beleef de magie van Trio Gilu. 

Programma hoogtepunten:

  • Een mix van eigen composities en klassieke jazz standards.Nieuwe composities geïnspireerd door poëten Karoline von Günderrode, Emily Dickinson en Selma Meerbaum Eisinger.
  • Uitvoeringen van werken door Whitacre, Britten, Strauss, Piazzolla en Händel onder het thema ‘Saudades of the future’.
  • Een avond die de kracht van vrouwelijke expressie en creativiteit in de kunst viert.

Woensdag 18 december

  • 19u30 : Ontvangst
  • 20u00 : Aanvang concert (duurtijd +/- 60’ – geen pauze)
  • 21u00 : Napraten met een drankje

Plaats

Sereni Antwerpen
Napoleonkaai 51
2000 Antwerpen

Parking: Q-parking is aan de Godefriduskaai (overkant Napoleonkaai)

Programma

Geïnspireerd door drie vrouwelijke poëten uit de vorige eeuwen gaat het Trio Gilu de samenwerking aan met jonge componisten van vandaag waarin de poëzie van deze poëten herontdekt wordt en in de vorm van nieuwe muzikale composities troost en hoop biedt aan het publiek.  Op het podium eveneens drie vrouwelijke muzikanten: Maria Portela Larisch (zang), KLARA’s Twintiger Veronique De Raedemaeker (viool) en Mathilde Wauters (harp). Zij brengen werk van Whitacre, Britten, Strauss, Piazzolla en Hândel oftewel ‘Saudades of the future’! 

Bio Trio Gilu

Het Trio Gilu, bestaande uit een sopraan, viool en harp, ontstond tijdens de uitdagende periode van de coronapandemie, gevormd door Maria Portela Larisch, Veronique De Raedemaeker en Mathilde Wauters. Geïnspireerd door drie krachtige vrouwelijke dichters uit vorige eeuwen – Karoline von Günderrode, Emily Dickinson en Selma Meerbaum Eisinger – werkte Trio Gilu samen met hedendaagse componisten zoals Ruben De Gheselle, Helena Cánovas Parés, Matthias Krüger en Martin Letelier om nieuwe muzikale composities te creëren die troost en hoop bieden aan het publiek. De naam ‘Gilu’ is afgeleid van het gelijknamige gedicht van Selma Meerbaum-Eisinger, waarin zij de dans Gilu beschrijft als een symbool van vrijheid op alle vlakken.

Bevestig je aanwezigheid via samenonderweg.net of via Barbara Drieghe: barbara.drieghe@sereni.be