Ga verder naar hoofdcontent

Op dinsdag 8 november stelt Sachli Gholamalizad een selectie van kortfilms voor, een samenwerking tussen Sereni en Kortfilm.be. Intergenerationeel lijden: Hoe ervaart een kind de dood? En hoe groot zijn de verschillen met de rouwbeleving van een (jong)volwassene? 

Bijzonder, cultuur, Kennis, Rouw

Bestel je ticket

Op dinsdag 8 november stelt Sachli Gholamalizad een selectie van kortfilms voor, een samenwerking tussen Sereni en Kortfilm.be. Intergenerationeel lijden: Hoe ervaart een kind de dood? En hoe groot zijn de verschillen met de rouwbeleving van een (jong)volwassene? Sachli Gholamalizad is theatermaker en actrice voor film, televisie en theater. Met haar voorstellingen toert ze internationaal. Naast haar werk in theater en film, schrijf ze ook columns voor onder meer De Standaard. Tijdelijk was ze ook curator van MoMu Take Over.

Dinsdag 8 november 2022
Sachli Gholamalizad
De Cinema, Antwerpen


19u00 Ontvangst
19u30 Films
20u30 Nagesprek in de foyer

inschrijven via ontroerd.be

Lunch Time – Alireza Ghasemi – 2017 – Iran
Een zestienjarig meisje is naar het ziekenhuis gekomen om het lichaam van haar moeder te identificeren. Vanwege haar jonge leeftijd wordt ze niet in het mortuarium toegelaten. 

Still © Lunch Time (Alireza Ghasemi,2017) 

Still Born – Åsa Sandzén – 2014 – Zweden
Een geanimeerde documentaire over verdriet, onmacht en rouw. Over de geboorte en het onmiddellijk verliezen van de kleine mens waar je naar verlangde. 

Still © Still Born (Åsa Sandzén, 2014) 

No Crying at the Dinner TableCarol Nguyen – 2019 – Canada
Filmmaker Carol Nguyen interviewt haar eigen familie om een emotioneel complex en zorgvuldig portret te maken over intergenerationele trauma’s, geheimen en verdriet. Een documentaire over zaken die niet besproken waren. 

Still © No Crying at the Dinner Table (Carol Nguyen, 2019)

All These Creatures – Charles Williams – 2018 – Australië
Een tiener probeert de herinneringen aan zijn vader op een rijtje te zetten. Bekroond met de Gouden Palm in Cannes.

Still © All These Creatures (Charles Williams, 2018) 

Are You Still There? – Rayka Zehtabchi, Sam A. Davis – 2021 – Verenigde Staten
Safa heeft de laatste tijd veel meegemaakt. Vandaag wil haar auto niet starten. Dat alledaagse probleem zorgt voor een rake vertelling over herinneringen en rouw. 

Still © Are You Still There? (Rayka Zehtabchi, Sam A. Davis, 2021)