Ga verder naar hoofdcontent

Op 31 mei nodigt Uitvaartplanner Forrier je uit om de begraafplaats Molenbeek te verkennen, in samenwerking met Epitaaf vzw.

Bijzonder, cultuur, Historiek, Kennis, Locatie, Rouw

Schrijf je in via Sereni Events
Rondleiding op Begraafplaats Molenbeek– 31 mei

De gemeentelijke begraafplaats van Sint-Jans-Molenbeek, gelegen aan de Gentsesteenweg 359, opende op 16 augustus 1864 ter vervanging van het te klein geworden kerkhof van de Sint-Jan-de-Doperkerk, dat in 1932 werd geruimd. Opvallende architectonische kenmerken zijn onder andere de grafgalerijen uit 1880 en het art nouveau grafmonument van de familie des Cressonnières, ontworpen door Victor Horta in 1894. Bekende personen die hier rusten, zijn onder meer generaal Jean-Baptiste Piron, schilder Eugène Laermans, schrijver Sander Pierron, en olympisch zwemmer Edouard Vanhaelen. Ook enkele culturele figuren, zoals oprichter van het Kaaitheater Ernest Kindermans en dramaturge Louise Charlotte Massart, hebben hier hun laatste rustplaats. De begraafplaats herbergt tevens enkele voormalige burgemeesters van Sint-Jans-Molenbeek, waaronder Henri Hollevoet, Julien Hanssens, Louis Mettewie, Edmond Machtens en Richard Van Landuyt.

Uitvaartplanner Forrier nodigt je uit voor een rondleiding. De begraafplaats, een plek van bezinning, maar ook van kennis en cultuur voor wie graag even verpoost. Loop mee met gids en mascotte,Tom Verhofstadt, die al de geheimen van deze unieke plek onthult. Een reis doorheen de tijd om de schoonheid van deze historische plek te ontdekken. In samenwerking met Epitaaf vzw.

PRAKTISCH
Vrijdag 31 mei 2024
14u00: Nederlandstalige rondleiding
15u00: Franstalige rondleiding

Na de rondleiding bieden we jullie een hapje en een drankje aan.

Per rondleiding zijn er 30 plaatsen beschikbaar.

Begraafplaats Molenbeek
Gentsesteenweg 539
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Je aanwezigheid kan je bevestigen
via samenonderweg.net of
via barbara.drieghe@sereni.be