Ga verder naar hoofdcontent

Samenwerken in het Sereni netwerk maakt dat je tijd hebt om jouw passie voor je job ten volle te verwezenlijken. Maar omdat Sereni veel zorgen overneemt, maak je ook tijd voor het leven naast het werk.

Samen sterk.

Veel ervaren uitvaartondernemers maken reeds deel uit van het sterke Sereni netwerk. Hieronder lichten we enkele persoonlijke verhalen uit.


Pedro Vandamme had interesse in het beroep van zijn grootvader, en nam de zaak over in 1993.

In 2013 nam Pedro en zijn vrouw Verbeke Cindy de zaak over. Hoewel Pedro ‘Vandamme’ heet, heeft hij er nooit aan gedacht om de naam van de zaak te veranderen. Integendeel, uit respect en fierheid voor de verwezenlijkingen van zijn grootvader zet hij ‘Begrafenissen Bloyart bvba’ met hart en ziel verder.

Nu vervoegen ze de Sereni groep. “Het voelt enerzijds een beetje alsof je je “kind-zaak” moet afgeven, maar anderzijds kan je het nog zelf verder opvoeden. Je wilt dat het goed terecht komt. Met de overname door Sereni blijft begrafenissen Bloyart in goede handen. Dit was ook de voornaamste reden van de beslissing. We voelen ons goed bij hun manier van aanpak en werken”, aldus Pedro Vandamme.


Luc Servaty maakt voor het eerst kennis met de sector op 16-jarige leeftijd, toen hij met een leercontract bij een steenkapper werkte. Hij is ook actief in de kerk, waardoor hij wel vertrouwd is met uitvaartdiensten.

Op 20-jarige leeftijd zet hij met behulp van zijn ouders de stap om uitvaartondernemer te worden. Het is dan 1981 en het winkeltje in Oostende heeft een façade van amper drie meter. Bij de openingsreceptie hoort hij de concurrentie over hem praten: die houdt het nog geen zes maanden vol.

Maar Luc neemt de uitdaging aan en zei: “Ik ga bewijzen dat ik het langer kan.”

Met succes. De mensen in Oostende vinden “die jonge gast” wel sympathiek. Hij doet meer dan verwacht, hij neemt de tijd, biedt een luisterend oor. “Je staat ten dienste van de mensen, je wilt toch het gevoel hebben dat je iets betekend hebt, het is geen commerce.” Het eerste pand is al snel te klein en in 1990 opent Servaty het eerste funerarium van Oostende. Later komt er nog een uitvaartaula bij met 150 zitplaatsen. Zijn vrouw en zoon werken ook mee in de zaak.


In de jaren ’60, werd bij André Lenchant de kiem gelegd voor een levenslange passie: mensen begeleiden tijdens één van de meest intense periodes in hun leven, bij een verlies.

In 1978 besluit hij zijn gevoel te volgen en gaat in op een werkaanbieding van een begrafeniszaak. Tien jaar later richt hij, samen met zijn vrouw Lut, een eigen zaak op in de Tuyaertsstraat in Boom. “Het leven een waardig afscheid geven” is hun motto.

Na 42 jaar kunnen André Lenchant en zijn vrouw met voldoening, trots en dankbaarheid terugblikken op een rijk gevulde carrière als uitvaartverzorgers. Ze bereiden nu hun eigen afscheid van het werkleven voor. In Sereni vonden ze een betrouwbare partner die hun waarden deelt. “Ik ben enorm opgetogen en opgelucht dat we een degelijke partner gevonden hebben. Bij Sereni is onze zaak in goede handen.” aldus André. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij onze zaak, die we zo zorgvuldig hebben uitgebouwd, met dezelfde drive en zorg zullen leiden .”


Interesse in samenwerken?

Geheel vrijblijvend zitten we graag met jou rond de tafel. Een open gesprek, in vertrouwen.

Lees meer over ons proces