Ga verder naar hoofdcontent

Leopold Achille Mahy richtte in 1914 begrafenissen Mahy op, naast het gemeentehuis van Schaarbeek waar het bedrijf nog altijd gevestigd is.

Zijn dochter Mady neemt het bedrijf over en trouwt met Robert De Reus. De kleinzoon van de oprichter, Jean-Jacques De Reus, begint in 1972 als bediende in het familiebedrijf. Hij leert balsemen aan het Belgisch Instituut voor Thanatopraxie en het British Institute of Embalmers. Eenmaal afgestudeerd neemt hij het bedrijf over in 1983. Meteen een bijzonder jaar, want in samenwerking met begrafenisonderneming Van Gossum verzorgt het bedrijf de organisatie van de begrafenis van Z.K.H. Prins Karel en H.M. Koning Leopold III.

De uitbreiding volgt in 1988, waarin het gebouw aan Verwéestraat 19 wordt gekocht. Dit wordt omgebouwd tot uitvaartcentrum en funerarium. Enkele jaren later, in 1993, zijn ze verantwoordelijk voor een nieuwe koninklijke begrafenis: die van H.M. Koning Boudewijn. Mahy werkt hierbij terug samen met Van Gossum. Het is vanwege de vele protocollaire eisen namelijk onmogelijk om dit alleen te doen.

H.M. Koning Leopold III

De vierde generatie treedt aan in 2013: Jean-Valéry De Reus wordt partner en directeur van het familiebedrijf. Zijn vader Jean-Jacques gaat in 2016 na 42 jaar gewerkt te hebben als uitvaartondernemer met pensioen. Het bedrijf wordt door Jean-Valéry en bestuurder Karin Stevens voortgezet met dezelfde waarden en dezelfde inzet als altijd.