Ga verder naar hoofdcontent

Les Funérailles Jacquemin, gevestigd in Waret la Chaussée en met filialen in Eghezée, Perwez, Fernelmont en Meux, is in de regio dé referentie geworden voor unieke en gepersonaliseerde uitvaartdiensten van hoge kwaliteit.

Bijzonder, Historiek, Locatie

De familie Jacquemin en hun team zetten zich volledig in om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften die gepaard gaan met een overlijden, en om families op de best mogelijke manier te begeleiden. Het bedrijf werd in 1965 opgericht in Waret la Chaussée door de heer Roger Jacquemin, de vader van de huidige CEO. Al snel breidde het bedrijf uit en bood het andere diensten aan, zoals de verkoop van bloemen en grafmonumenten, evenals de organisatie van recepties na de begrafenis.

In 2004 nam Thierry Jacquemin Dubuisson-Herreman de onderneming in Perwez over, waar nu een prachtig uitvaartcentrum, een kantoor en een ontvangstruimte zijn gevestigd. In 2005 kocht Thierry Jacquemin een bedrijf in Meux, in de gemeente La Bruyère, waar hij een uitvaartcentrum en een winkel opende. De lokale bevolking was verheugd dat ze nu een lokale begrafenisondernemer had waarop ze kon vertrouwen.

Funérailles Jacquemin heeft zich sterk ontwikkeld dankzij de gepersonaliseerde diensten die aan families worden aangeboden. Bovendien zijn de ontvangstruimten in Eghezée en Perwez een waardevolle troef om na de plechtigheid een moment van troost te bieden. De zaal “Le Saule”, gelegen in het centrum van Eghezée, biedt plaats aan 120 personen en kan worden opgedeeld in verschillende delen.

Met ruime parkeergelegenheid beschikbaar hebben families gemakkelijk toegang. Door een professionele en empathische benadering helpen mevrouw Jacquemin en het team om een gevoel van zorg en ondersteuning te creëren voor de families, door het regelen van verschillende aspecten van de uitvaartceremonie. Ze zorgen ervoor dat de families zich gehoord voelen, dat hun wensen en behoeften worden vervuld. 

In 2022 werd Thierry Jacquemin geconfronteerd met een ernstige gezondheidsuitdaging. Uiteraard wendde hij zich tot Sereni, een vertrouwde partner, om de integratie van het bedrijf in het Sereni-netwerk van uitvaartdiensten te regelen. Het doel was om de groei van het bedrijf voort te zetten en tegelijkertijd zijn familie te beschermen tegen mogelijke toekomstige problemen. 

Sereni is een bedrijf dat streeft om zijn ondernemers te ondersteunen en het verlichten van het operationele team van administratieve en financiële taken. Dit alles met behoud van de vrijheid van de ondernemer zodat de familie de best mogelijke begeleiding krijgt. 

We heten het volledige Jacquemin-team van harte welkom en zijn enorm enthousiast over het idee om onze ontwikkeling in de regio voort te zetten, vooral met de aanstaande opening van het nieuwe uitvaartcentrum in Fernelmont.