Ga verder naar hoofdcontent

Wido Uvin en Rutger Mathys nodigen u uit voor een onvergetelijke avond waar de delicate klanken van de klassieke en elektrische gitaar samenvloeien met de expressieve tonen van de chromatische mondharmonica.

Bijzonder, cultuur, Muziek, Rouw

Stap in een wereld waar klassiek en modern samensmelten.

Wido Uvin en Rutger Mathys nodigen u uit voor een onvergetelijke avond waar de delicate klanken van de klassieke en elektrische gitaar samenvloeien met de expressieve tonen van de chromatische mondharmonica. Deze artiesten, elk met hun unieke talenten, verkennen de grenzen van muzikale genres, van ingetogen jazz standards tot levendige Zuid-Amerikaanse ritmes. Dit is uw kans om de synergie van muzikale innovatie en traditie te ervaren, gepresenteerd door twee meesters in hun vak.

Wat kunt u verwachten:

  • Een mix van eigen composities en klassieke jazz standards.
  • Betoverende melodieën van Zuid-Amerikaanse legendes zoals Pixinguinha en Jacob do Bandolim.
  • Een avond gevuld met sublieme muzikale dialogen en uitbundige energie.

Donderdag 19 september

  • 19u30 : Ontvangst
  • 20u00 : Aanvang concert (duurtijd +/- 60’ – geen pauze)
  • 21u00 : Napraten met een drankje

Plaats

Sereni Antwerpen
Napoleonkaai 51
2000 Antwerpen

Parking: Q-parking is aan de Godefriduskaai (overkant Napoleonkaai)

Programma

Het duo brengt een combinatie van eigen composities, jazz Standards en Zuid-Amerikaanse muziek van onder andere Pixinguinha, Jacob do Bandolim etc 

Bio DUO Wido Uvin (gitaar) & Rutger Mathijs (mondharmonica – Toots Thielemans award)

Stap binnen in de boeiende wereld van Wido Uvin en Rutger Mathys, een dynamisch duo dat een unieke synergie creëert tussen klassieke en elektrische gitaar, verrijkt met de meeslepende klanken van de chromatische mondharmonica. Wido, een veelzijdige en innovatieve muzikant, wisselt moeiteloos tussen klassieke en elektrische gitaar, luit en theorbe. Als conservatoriumgetrainde klassieke gitarist voegt hij een diepe, doordringende dimensie toe aan hun samenspel. Rutger, een opkomend talent op de mondharmonica en winnaar van de Toots Thielemans Challenge, heeft een onverzadigbare honger naar muzikaal avontuur. Hun optredens balanceren op een subtiele wijze tussen ingetogen dialoog en uitbundige energie.