Ga verder naar hoofdcontent

Rouwdienst Dhondt werd opgericht door René Dhondt in november 1935. Later nam zoon Gerard Dhondt de fakkel over en dit tot oktober 2000. Rouwdienst Dhondt was een begrip in Tielt wat uitvaarten betrof.

Uitvaartcentrum Dhondt & Bockelandt

Rouwdienst Dhondt werd opgericht door René Dhondt in november 1935. Later nam zoon Gerard Dhondt de fakkel over en dit tot oktober 2000. Rouwdienst Dhondt was een begrip in Tielt wat uitvaarten betrof. 

Op het ogenblik dat Karel en Hannelore Bockelandt-Vroman de zaak overnamen werd de naam gewijzigd naar ‘uitvaartcentrum Dhondt & Bockelandt’, zoals die nog altijd gebruikt wordt. De bedoeling was om met de bouw van het funerarium in 2001 een zo volledig mogelijke dienstverlening aan te bieden. Drukwerk, bloemen, funerarium, voorgaan van diensten in de kerk of onze aula, …

“Met onze discrete, ongedwongen manier van aanpakken, mochten wij tot op heden voor vele families in Tielt en omstreken de uitvaart van een dierbare overledene verzorgen”, vertelt Karel.  Met een vooropleiding van sociaal verpleegkundige, blijft het voor Karel een belangrijke opdracht om mensen in rouw op een serene, respectvolle, empathische en stijlvolle manier te kunnen ondersteunen.  “Een mooie uitvaart of afscheidsmoment kam immers een aanzet zijn tot verwerking van het verlies van een dierbare.”

In een wereld waar alles zeer vlug evolueert en waarbij verwacht wordt dat je jezelf als begrafenisondernemer ook voortdurend in vraag stelt, blijken de klemtonen nu anders te liggen dan pakweg 5 à 10 jaar geleden.  Het runnen van een uitvaartcentrum vergt een vernieuwende aanpak waarbij je meer en meer expertise nodig hebt. Vandaar dat het opgaan in een grote kring van professionele mensen die zich met dezelfde intentie en sereniteit dagelijks ten dienste stellen, enkel maar voordelen kan bieden. 

Uitvaartcentrum Dhondt en Bockelandt behoudt zijn eigenheid, maar wordt nu ook verder gedragen door een gedreven team van professionele uitvaartondernemers binnen de begrafenissector.  “Onze verschillende expertises bij elkaar leggen om er zo voor te zorgen dat wij onze families nog beter van dienst kunnen zijn, daar draait het om.” 

Het Sereni Team is uiteraard zeer fier om 2024 te starten met Karel en Hannelore als drijvende krachten achter Uitvaartcentrum Dhondt en Bockelandt.  Op die manier groeit het Sereni netwerk in de regio Tielt – Meulebeke – Izegem opnieuw met ondernemers die dezelfde waarden delen.