Ga verder naar hoofdcontent

In 1924 breidde Remi Verhoeven, toen herbergier en transporteur, zijn activiteiten uit naar het vervoeren van overledenen en het regelen van begrafenissen.

Zo werd hij begrafenisondernemer en vier jaar later vestigde het bedrijf zich op de Grote Markt in Zelzate, in Café De Afspanning. In 1958 legden zoon Raoul Verhoeven en zijn echtgenote Diane Genetello zich volledig toe op de zaak en breidde deze uit tot een volwaardige begrafenisonderneming.

Hun dochter Karine Verhoeven, die opgroeide in het bedrijf, koos eerst voor een carrière als verpleegster. Tien jaar later koos ze uiteindelijk toch voor het beroep van uitvaartondernemer, wat een enorme groei betekende voor het bedrijf. Nadat ze samen met haar man Carlo De Smet de zaak overnam in 1992, bouwde ze deze uit tot een modern rouwcentrum op de hoek van de Franz Wittoucklaan en de Oostkade.

In 2013 werd het funerarium van Rouwcentrum Verhoeven volledig vernieuwd, met een moderne toonzaal en serene besprekingsruimte. Karine sloot zich aan als bestuurslid bij verschillende beroepsverenigingen en werd voor haar verdiensten benoemd tot ‘Meester in het Beroep’ door de toenmalige minister van Werk.

Bezoek de vestiging.