Ga verder naar hoofdcontent
Sereni Gooris & Van Camp

Historiek Gooris

Jef Gooris, de vader van Bert, was koster in Boortmeerbeek. Hij hing rouwkapellen en rouwdoeken op voor de begrafenisondernemers uit de regio. Hij kwam bij heel veel mensen over de vloer en besloot eind jaren zestig zelf begrafenisondernemer te worden. Na een eenvoudige start breidde de onderneming langzaam maar zeker uit.

In 1996 kwam daar met de overname van Begrafenissen Silvrants het funerarium bij in Winksele. De vier parochies van Groot-Kampenhout hoorden nu ook tot het werkgebied van Gooris. Door de samenwerking met en de verderzetting van de activiteiten van de voormalige begrafenisondernemingen Fons Verrijdt uit Everberg en John Goovaerts uit Weerde- Zemst, gingen ook Meerbeek, Everberg en Weerde tot het werkterrein behoren.

Bert Gooris werkte al sinds zijn tienerjaren mee in de zaak en nam deze van zijn vader over in 1998. Hij runt zijn onderneming de laatste tien jaar samen met zijn vrouw Anne-Mie.

Historiek Van Camp

Grootvader Corneel Van Camp werkte als huisschilder en begon zo’n zeventig jaar geleden met het ophangen van rouwkapellen aan de huizen. In die tijd bestonden er immers nog geen funeraria. De overledenen werden thuis opgebaard.

Louis Van Camp, de vader van huidig zaakvoerder Benno Van Camp, kocht eind jaren vijftig van de vorige eeuw de eerste lijkwagen van Hever. Van lijkwagen ging het naar kisten verkopen, naar drukwerk, naar … eigen winkels in Hever en Mechelen. Benno Van Camp werkte als tiener al mee met zijn vader en grootvader. Na zijn legerdienst stapte hij in 1978 in de zaak. In 1995 werd de winkel in Mechelen opgedoekt. Benno en zijn vrouw Arlette kozen niet voor uitbreiding, maar voor kwaliteit. Twee jaar later werd een funerarium gebouwd. Daarmee werd een periode van bloei ingezet.

Samen sterk

Beide bedrijven bundelen de krachten onder de naam Sereni. Sinds begin 2017 werken ze samen als een hechte groep en vormen ze één sterk bedrijf in de regio.

Bezoek de vestiging.