Ga verder naar hoofdcontent

Wat oorspronkelijk begon als een familiale schrijnwerkerij, werd door de ouders van Inge en Greet D’haene uitgebouwd tot een moderne uitvaartonderneming. Het startte voorzichtig, met het begeleiden van uitvaarten in het Kortrijkse. Maar al snel werd het bedrijf een vaste waarde: begrafenissen D’haene was een feit. Op dit succes volgde in 1987 de bouw van een eigen funerarium en twee jaar later kreeg het bedrijf een eigen lijkwagen.

De zussen blinken uit door hun uitzonderlijke empathie, oog voor detail, openheid voor innovatie en perfecte begeleiding. Met hun gevoel voor klasse en kwaliteit geven ze zelfs de eenvoudigste ceremonies net dat beetje extra.

Zussen Inge en Greet groeiden in het bedrijf van hun ouders op, maar kozen initieel voor opmerkelijk andere studies. Inge is Master in de monumentale kunst, Greet is industrieel ingenieur textielveredeling. Met de nodige opleidingen bekwaamden ze zich daarnaast ook in de uitvaartsector. Inge werkte al mee in de zaak, terwijl Greet eerst een ander pad koos in de textielindustrie.

Toen beide ouders bijna 20 jaar geleden met pensioen gingen, kozen Inge en Greet voor het voortzetten van het familiebedrijf en namen ze het bedrijf over. Ze investeerden vanaf het eerste moment in de nodige vernieuwing: het professionaliseren en digitaliseren van de workflow (processen, procedures), het (her)inrichten van een kantoor en ontvangstruimte, eigen digitaal drukwerk en een tweede corbillard. Maar het belangrijkste in dit beroep blijven natuurlijk de mensen, de nabestaanden. De zussen blinken ook hierin uit door hun uitzonderlijke empathie, oog voor detail, openheid voor innovatie en perfecte begeleiding. Met hun gevoel voor klasse en kwaliteit geven ze zelfs de eenvoudigste ceremonies net dat beetje extra.

Greet en Inge D’haene uit Kortrijk  zijn sinds 1 juli 2018 ingestapt in het Sereni netwerk. Twee zussen met een bruisende, ondernemende en empathische persoonlijkheid, waren op een kantelmoment gekomen met hun bedrijf. “We zijn sterk gegroeid, en met deze stap willen we onze continuïteit en kwaliteit verzekeren” leggen ze uit. “Als je met zijn tweeën het vele werk niet kan bijhouden, dan is de ondersteuning en ontzorging die Sereni als netwerk biedt zeer welkom. We kunnen daardoor nog meer service bieden aan de families, zoals voorzorg en nazorg.

Bezoek de vestiging.