Ga verder naar hoofdcontent

Uitvaartzorg Snoeck wil de continuïteit van 7 op 7 blijvend verzekeren. De uitvaartdiensten worden steeds meer gepersonaliseerd waardoor samenwerking met Sereni een evidente keuze werd. Zo kunnen heel wat ideeën en knowhow gedeeld worden met collega’s die dezelfde visie ondersteunen. Doorheen de jaren heeft Uitvaartzorg Snoeck een eigenheid uitgebouwd die door veel rouwende families gekend en geapprecieerd wordt.

Locatie

Uitvaartzorg Snoeck

Ieder leven heeft zijn verhaal …

Met dit motto staat Uitvaartzorg Snoeck sinds 1947 dag en nacht paraat als begrafenisonderneming. Hun verhaal begint met Achiel en Rachel Snoeck-Vanderheeren die in 1950 als eerste in de regio een uitvaart organiseren met een auto als lijkwagen. Zoon Marc neemt vanaf 1969 de dagelijkse leiding over en bouwt de zaak samen verder uit met zijn echtgenote Christiane. De onderneming wordt uitgebreid met de verhuur van ceremoniewagens voor huwelijken. Twee jaar later begint een nieuw verhaal met de oprichting van een privédienst voor ambulance- en ziekenvervoer. In 1979 opent de familie Snoeck als vierde begrafenisonderneming in West-Vlaanderen een funerarium.

Ondertussen komt zoon Stefaan na zijn opleiding in 1993 in de zaak van zijn ouders. In 2000- 2001 volgt hij een opleiding thanatopractie wat leidt tot een optimale verzorging van de overledenen. Hij staat verder in voor de dagelijkse leiding, besprekingen met de families in rouw en de vormgeving van plechtigheden in de aula van het uitvaartcentrum. In 2001 staan Stefaan en Marc aan de wieg van de oprichting van de ambulancedienst Tri-ac NV die zes jaar later overgenomen wordt door Falck Tri-Ac, een fusie van vier familiebedrijven waardoor er op vlak van samenwerking heel wat ervaring opgebouwd wordt. Stefaan neemt er vanaf 2002 het management voor het repatriëren van gewonden en zieken … en dit tot in 2018.

Het uitvaartcentrum beschikt over zeven rouwkamers, een ruime aula voor niet-kerkelijke diensten en straalt meer dan ooit rust en symboliek uit. Sinds 2001 werd ruim geïnvesteerd om de auladiensten te personaliseren met foto’s en videobeelden. Ook hier was Uitvaartzorg Snoeck een pionier in de streek. Op 20 juni 2007 sloeg het noodlot toe voor de familie Snoeck. Door een blikseminslag werd het uitvaartcentrum volledig verwoest en in afwachting van start in de nieuwbouw vestigden ze zich in een leegstaande villa. Het verhaal van Uitvaartzorg Snoeck gaat verder. Samuel, zoon van Stefaan en Annemie zet in 2020 zijn eerste stappen in de zaak als medewerker tijdens een afscheidsplechtigheid. Hij leert er de eerste knepen van het vak en vervoegt straks volwaardig Uitvaartzorg Snoeck … de vierde generatie …

Uitvaartzorg Snoeck heeft er steeds naar gestreefd om zich bij te scholen en om de laatste nieuwigheden in de uitvaartsector als eerste te lanceren. Hiervoor kunnen ze dagelijks rekenen op meerdere medewerkers die hun visie en stijl volgen. Velen van hen zijn ondertussen heel wat jaren in dienst wat een teken van vertrouwen geeft naar de families toe.

Uitvaartzorg Snoeck is sedert vele jaren een begrip in de streek. Mensen weten waarom ze die intense laatste momenten aan het hele team toevertrouwen: oog hebben voor detail, professioneel te werk gaan, aandacht hebben voor het klein en groot verdriet, bijstaan daar waar nodig …

De tijden veranderen … zo ook de uitvaartsector. Alleen werken is ook in deze branche niet meer aan de orde. Enkel door samen te werken met ondernemers uit de sector kan je sterker staan om professioneel te werk te gaan. Samenwerken met Sereni is dan ook samenwerken met professionele mensen en met collega’s wiens visie gedeeld kan worden. De blijvende stijging auladiensten zorgt voor nieuwe mogelijkheden waarbij samen ondersteuning gegeven kan worden. Het is voortdurend inspelen op de nieuwe trends waar we in huidige tijden vooral denken aan de digitale wereld.

Uitvaartzorg Snoeck wil de continuïteit van 7 op 7 blijvend verzekeren. De uitvaartdiensten worden steeds meer gepersonaliseerd waardoor samenwerking met Sereni een evidente keuze werd. Zo kunnen heel wat ideeën en knowhow gedeeld worden met collega’s die dezelfde visie ondersteunen. Doorheen de jaren heeft Uitvaartzorg Snoeck een eigenheid uitgebouwd die door veel rouwende families gekend en geapprecieerd wordt. Het bewaren van die eigenheid is dan ook belangrijk waardoor de continuïteit verzekerd blijft. Met Uitvaartzorg Snoeck Izegem heeft Sereni er een nieuwe volwaardige partner bij die garant staat voor professionaliteit en waar samenwerking hoog in het vaandel wordt gedragen.